Všechny nejprodávanější produkty

Modul S88N s 0.8A detektory a LED indikací - zpětný ohlas

DCC_S88N08L

Modul zpětného ohlasu s rozhranním S88N a 8 detektory obsazení traťového úsek. Maximální přípustný proud detektorem je 0.8A. Modul bez indikačních LED.

569,00 Kč
Počet

  Skladová dostupnost

Stav skladu uvedený na eshopu je pouze orientační a může se lišit. Upřesnění na dotaz.

  Dodací podmínky

Zásilky odesíláme hromadně obvykle jednou týdně. Více informací naleznete v záložce Dodání.

  Možnost vrácení

Zboží lze vrátit do 14 dnů. Náklady na vrácení a uhrazení doběrečného nese kupující.

Popis

Modul zpětného ohlasu s detektory v konfiguraci :

- 8 vstupů oddělených opticky od sběrnice

- 0.8 A maximální povolený proud pro hlídaný úsek

- včetně 8 indikačních LED

- bez konektoru přídavného napájení


Modul zpětného ohlasu S88N umožňuje připojit k centrále s tímto rozrahnním osm vstupů. Moduly lze řadit za sebe pro zvýšení počtu podporovaných vstupů. Pro propojení slouží nekřížené ethernetové kabely CAT5 s konektorem RJ-45.

Modul je doplněn 8 detektory obsazení traťového úseku využívajícími úbytek na diodách. Trakční napájení v kolejích je tak v úsecích vybavených detektory cca o 1.4V nižší a je třeba s tím počítat. Doporučujeme ostatní koleje bez detekce vybavit jednoduchým obvodem snižujícím trakční napětí (např. usměrňovací diodový můstek nebo námi dodávaný obvod samostatného detektoru), čímž dosáhneme stejné úrovně trakčního napětí v celém kolejišti.

Tento modul je vybaven detektory umožňujícími provozovat na připojených traťových úsecích soupravy s maximálním proudovým odběrem 0.8A - kromě lokomotivy je vhodné započítat také případné osvětlené vozy atd. Údaje o odběru naleznete v návodech k příslušným modelům. Pokud si nejste jisti zda Váš vozový park splňuje tuto podmínku lze zvolit verzi modul s detektory do 2A, poskytující rezervu pro soupravy lokomotivy s vozy * v měřítku H0 -a menších.

Pro větší komfort při oživování elektroinstalace Vašeho kolejiště nebo hledání závad dodáváme moduly zpětného ohlasu i ve variantě s indikačními LED diodami. Na modulu je na první pohled vidět které vstupy detekovaly přítomnost soupravy. Aby LED svým blikáním nerušily při běžném provozu je na desce osazena propojka sloužící k jejich aktivaci nebo odpojení. LED se rozsvítí v okamžiku kdy daný vstup detekuje obsazení úseku a setrvá v tomto stavu dokud z centrály nepřijde signál pro reset vstupů.

Konektor přídavného napájení slouží k posílení napájecího rozvodu v případě rozsáhlejší sítě modulů. Osazujeme jej na přání za příplatek 20,- Kč, včetně ochranné diody proti přepólování.


* během provozu je nutné dodržet maximální povolený proud detektorem. Jeho překročení může vést k poškození modulu. Proud závisí na parametrech vozidel nacházejících se v hlídaném úseku - největší odběr má lokomotiva (typicky 0.5A), osvětlené vozy se pohybují v rozsahu 0.01 - 0.05A. Odběr lokomotivy závisí také na množství připojených vozů, stoupání, poloměru projížděného oblouku, modelovém měřítku, rychlosti atd.

V případě provozu spřažených souprav je třeba vzít v úvahu všechny lokomotivy a vozy které se mohou v jednom okamžiku nacházet v hlídaném úseku.

Detaily produktu
DCC_S88N08L
0
10 ks
Komentáře (0)
Známka
Na tento produkt momentálně není přidána žádná recenze.
4 dalších produktů ve stejné kategorii:

Nasledujte nás na Facebooku